Forum www.alfaclub.pl Strona Główna
Strona klubowaStrona Klubowa   DemocarDemocar  AlbumAlbum  Kup AlfeKup Alfe  FAQPomoc  SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja   privmsg.php?folder=inbox&sid=cfe214faf71a6692e389abaef00fe14dTwoja skrzynka   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 


Światła AWARYJNE same się włączają

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.alfaclub.pl Strona Główna -> 164
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Wbijarka



Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 27
Skąd: DolnyŚląsk

PostWysłany: Sob Paź 24, 2009 11:28 am    Temat postu: Światła AWARYJNE same się włączają Odpowiedz z cytatem

No właśnie tak jak w temacie SAME . Jak nie wyciągnę przekaznika to do rana akumulator wywalony. Może ktoś coś wie na temat.

AR 164 2.0 TS 1995 143 PS.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
twardy



Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 1422
Skąd: dolnośląskie

PostWysłany: Sob Paź 24, 2009 11:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

próbowałeś z innym przekaźnikiem?
_________________
Sprzedam osłony pod silnik (ocynk 2mm)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
p.maiki



Dołączył: 21 Lis 2006
Posty: 8581
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Sob Paź 24, 2009 11:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W 147 też tak miałem. Pogmerałem kablami w konsoli i było ok.
_________________
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
146 1.4 TS 97r 2006-2008
147 1.6 TS 02r 2008-2009
156FL 1.9 JTDM 03r 2009-2014
159 2.0 JTDM 09r 2014-2017
Tu serwisuje www.pablogarage.pl
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kasza85.



Dołączył: 10 Gru 2007
Posty: 127
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Nie Paź 25, 2009 9:53 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miałem to samo, kupiłem sobie taki preparat kontakt i psiknąłem w włącznik świateł awaryjnych i całą listwę przyłączeniową i już dobre pół roku awaryjne same się nie włączają
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wbijarka



Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 27
Skąd: DolnyŚląsk

PostWysłany: Czw Paź 29, 2009 10:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie miałem okazji z innym przekaznikiem spróbować .

Kablami gmerałem i nic.

Preparatem jeszcze nie próbowałem ale spróbuję .

Dzięki za Odp.
AR164 2.0 TS 143PS 1995.
Pozdrawiam. Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
marian166jtd



Dołączył: 09 Sie 2009
Posty: 24
Skąd: PIŃCZÓW

PostWysłany: Sob Lis 14, 2009 12:16 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to są właśnie te małe problemy z tą elektroniką.kolego przekaźnik to do wymiany i najlepiej przeczyścic przełącznik kolego Wink
_________________
kiedyś fiat tipo potem Alfa 164TS a teraz Alfa 166 2.4JTD Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
greeg



Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 7
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Pią Sty 01, 2010 12:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co to znaczy przeczyścić przełącznik? to się rozbiera?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kasza85.



Dołączył: 10 Gru 2007
Posty: 127
Skąd: Jelenia Góra

PostWysłany: Pią Sty 01, 2010 8:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie podmiana przekaźnika oraz całej skrzynki z bezpiecznikami nic nie dała, dopiero wypsikanie włącznika od awaryjnych kontaktem
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
swyvewi



Dołączył: 15 Kwi 2013
Posty: 4

PostWysłany: Pon Kwi 15, 2013 9:02 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

twardy napisał:
próbowałeś z innym przekaźnikiem?



Tak, to, że się włączają to chyba wina przekaźnika


http://www.smseagle.eu
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cynamonkowaolka



Dołączył: 21 Maj 2013
Posty: 5

PostWysłany: Wto Maj 21, 2013 9:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

trzeba poprawić kable i będzie dobrze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
fr33



Dołączył: 20 Kwi 2006
Posty: 79
Skąd: Częstochowa

PostWysłany: Pon Sty 12, 2015 7:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiem - stary temat mega ale napiszę o co kaman, żeby szukający nie psikali żadnym kontaktem w przekaźnik lub co gorsza gniazdo - bo wtedy wszystko do wywalenia... za stan rzeczy odpowiadają zimne luty na taśmach panelu klimatronika... trzeba rozebrać i przelutować połączenia tych szarych połączeniowych taśm... godzinka roboty i po sprawie.
_________________
www.jkar.org
Jurajski Klub Alfa Romeo
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.alfaclub.pl Strona Główna -> 164 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Copyright www.AlfaClub.pl
Powered by Kosmodrom


linki sponsorowane
druk ksiazek warszawa druk naklejek warszawa leasing warszawa kredyt samochodowy LipoCryo Kriolipoliza Warszawa Biorezonans Warszawa Bicom