Forum www.alfaclub.pl Strona Główna
Strona klubowaStrona Klubowa   DemocarDemocar  AlbumAlbum  Kup AlfeKup Alfe  FAQPomoc  SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy  RejestracjaRejestracja   privmsg.php?folder=inbox&sid=4974904c0392de79a57893389b90b81dTwoja skrzynka   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 


Problem z odpalaniem 156 SW 1,9 JTD

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.alfaclub.pl Strona Główna -> 156
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Michał89



Dołączył: 24 Sty 2018
Posty: 1

PostWysłany: Sro Sty 24, 2018 6:04 pm    Temat postu: Problem z odpalaniem 156 SW 1,9 JTD Odpowiedz z cytatem

Witam posiadam Alfe 156 SW 1.9 JTD 81kw
Pewnie problem był już poruszany ale wolałem zrobić nowy temat bo nie wiedziałem pod który mogę się podpiąć (jakby Admin miał chwilkę może przenieść do odpowiedniego tematu Razz)

Samochodzik nie chce mi odpalić gdy jest zimny Sad na pych odpala praktycznie natychmiastowo
(tak wiem nie powinienem tego robić)

Gdy jest ciepły także odpala bez problemu

Jestem zielony w te klocki więc
Proszę o jakieś rady za co się zabrać na początek
by dojść do przyczyny takiego zachowania auta

dodam że mam wsadzony nowy rozrusznik bo stary padł
dziś spróbuję jeszcze podpiąć inny AKU
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ucando



Dołączył: 01 Mar 2017
Posty: 3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto Lut 13, 2018 8:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na sam początek proponowałbym Ci sprawdzić błędy na komputerze diagnostycznym. Moim zdaniem może to być czujnik temperatury płynu chłodniczego https://www.ucando.pl/p/czujnik-temperatury-plynu-chlodzacego-fae-33723/N-U17C026D990-3944 który odpowiada za informowanie komputera o temperaturze silnika. Może pokazywać że silnik jest ciepły, dlatego komputer nie podaje większej ilości paliwa do odpalenia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Ucando



Dołączył: 01 Mar 2017
Posty: 3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: Wto Lut 13, 2018 8:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sprawdź także czy czujnik położenia wałka rozrządu jest sprawny - na komputerze powinno to pokazać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.alfaclub.pl Strona Główna -> 156 Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach




Copyright www.AlfaClub.pl
Powered by Kosmodrom


linki sponsorowane
druk ksiazek warszawa druk naklejek warszawa leasing warszawa kredyt samochodowy LipoCryo Kriolipoliza Warszawa Biorezonans Warszawa Bicom